La final es va jugar a Múrcia el passat dissabte 25 de maig. Foto: FEFA

Sorpresa majúscula en la final de la Lliga Femenina. L’hegemonia de les Rookies, que durava des de l’any 2016 s’ha trencat i ara les campiones són les València Firebats. L’equip valencià es converteix en el tercer conjunt que guanya la lliga espanyola, després de les Rookies i las Rozas Black Demons, que ja havien trencat el domini de les barberenques en la final de l’any 2015.

La final, jugada a Múrcia el passat 25 de maig, va ser un malson per a les Rookies, que es van estavellar constantment contra la defensa de les grogues. La quarterback Natalia Roca (Mónica Rafecas no va poder jugar el partit) notava l’alè de la defensa de les Firebats en cada acció i això va provocar que l’estratègia Rookie virés cap al joc de curses. Les Firebats, a més, van anotar el seu primer touchdown del partit, tot i que van fallar el seu intent de fer una jugada de dos punts posteriorment. Les barberenques veurien, al segon quart, com el partit es complicava encara més després d’encaixar una nova anotació abans del descans. El marcador al descans era d’un perillós 0-12.

La situació era complicada, però no irreversible, i això es va evidenciar encara més quan, en el tercer període, Viviana Cardona va arribar a l’end zone de les valencianes després d’una intercepció. Les Rookies, però, no tornarien a aconseguir cap marca en la resta del matx. Així, doncs, de cara al curs que ve tocarà treballar per intentar recuperar la corona.