La plantilla rookie que ha guanyat el títol. Foto: FEFA

Les Rookies tornen a demostrar que són l’equip dominador del futbol americà a l’Estat espanyol. El conjunt barberenc va guanyar, el passat dissabte 26, la seva setena lliga i la tercera de forma consecutiva. De fet, l’únic any en el qual no van celebrar cap títol estatal va ser el 2015, quan van perdre contra Las Rozas Black Demons.

Enguany, la final va ser a casa, a Can Llobet, i el rival va ser les Barcelona Búfals, com ja havia passat el 2014 i el 2016. El que va passar al final del partit també va ser el mateix que en les dues vegades anteriors: victòria (27-6) i la lliga al sarró.

Les Rookies es van veure sorpreses en un dels primers drives del partit per una cursa imparable de la quarterback barcelonina, Allison Rodríguez, que va inaugurar el marcador. Les Búfals van fallar el punt extra i en la següent jugada, Mónica Rafecas va connectar amb Sabrina Marques per situar l’equip per primer cop amb la iniciativa (7-6). El segon període va ser un intercanvi de cops, però ni Rookies ni Búfals van aconseguir arribar a les end zones contràries, de manera que el resultat no es va moure.

Les de Marcelo Yaques tampoc van aconseguir trencar la defensa barcelonina en el retorn al camp i la primera anotació de la segona meitat no va arribar fins al primer atac de l’últim parcial. Alba Izquierdo va anotar els touchdowns del 14-6 i del 21-6, de manera que la recta final del matx va ser més tranquil·la fins al 27-6 definitiu.

Marques, que va aconseguir la primera anotació del seu equip, va ser la millor jugadora de la final.