El PEM Guiera continuarà gaudint de bàsquet de qualitat. Foto: CBFC

La notícia més il·lusionant per al CBF Cerdanyola es va anunciar el passat dimarts 3: l’equip verd jugarà a la Lliga Femenina 2 el curs 2018-19. La renúncia del Joventut les Corts de Barcelona a la seva plaça a la segona màxima categoria del bàsquet femení estatal va obrir una escletxa per al club que, gràcies a les gestions conjuntes amb la Federació Catalana de Bàsquet, ha acceptat el repte. D’aquesta manera, després de moltes temporades intentant-ho i quedant-se a les portes: fer el salt a la categoria estatal.

“Portàvem quatre o cinc temporades intentant-ho i ara per fi tenim l’ocasió de fer-ho”, explica el president, Rafel Nolla, a Línia Vallès. “És una fita important per al club, perquè hem anat creixent en totes les categories, no només en el sènior”, afegeix el dirigent, que es mostra confiat del rendiment de l’equip. “L’objectiu és mantenir la categoria i crec que tenim el bloc per fer-ho, per quedar a la meitat de la classificació”, pronostica.

Nolla, a més, es mostra molt orgullós del treball que el club fa amb el planter. “És el més important. Tenim un equip de cadascuna de les categories en preferent i en algunes fins i tot estem pensant a doblar-los”, conclou.

LLIGA DEFINIDA
El conjunt de jugadores que entrenarà Juan Couto formarà part del grup A de la categoria, que agrupa els equips de la meitat nord d’Espanya. Així, el Cerdanyola jugarà contra quatre equips catalans més (Barça Santfeliuenc, Lima-Horta, Segle XXI i Mataró-Boet), quatre de Galícia (Arxil, Cortegada, Celta i Maristas Coruña), dos bascos (Iraurgi i Ibaizabal -el primer rival, el dia 6 d’octubre-) un asturià (l’ADBA) i un navarrès (l’Ardoi).

El primer partit a casa de la temporada per al conjunt cerdanyolenc serà en la segona jornada, el dissabte 13 d’octubre contra un dels rivals més durs de la competició l’Aros. La primera volta de la competició s’acabarà el 12 de gener de 2019 (el primer partit després de les vacances de Nadal) al PEM Guiera contra l’Arxil, mentre que la visita a aquest conjunt de la província de Pontevedra el 13 d’abril servirà per posar el punt final a una temporada històrica.

Les darreres incorporacions del club, de fet, són dues jugadores que ja tenen experiència en la categoria: el curs passat jugaven juntes al Lima-Horta. Són Montse Pujolreu i Elena Murcia.