Vista aèria del terreny on es construiria el centre comercial. Foto: Territori

S’acosta la data per saber quin serà el futur del centre comercial gegant que es vol construir al costat del Sincrotón Alba de Cerdanyola, en uns terrenys molt propers a Bellaterra i Sant Cugat.

Segons apunta Crònica Global, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anunciarà pròximament la resolució del recurs que va plantejar l’Ajuntament de Cerdanyola contra l’ordenació urbanística que permetrà la construcció del que es convertiria en el principal centre comercial d’Europa.

11 MAQUINISTES
En aquest sentit, Crònica Global especifica que la superfície que es destinaria a aquesta finalitat seria equiparable a 11 Maquinistes.

La zona que acolliria aquest espai comercial està situada entre la parada de Renfe de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i els límits de Cerdanyola amb Bellaterra i Sant Cugat.

A més de la parcel·la que es reservaria per a ús comercial, la resolució també permetria la construcció de més de 4.500 habitatges, dels quals uns 1.200 es destinarien a pisos de protecció oficial.

D’altra banda, cal recordar que si finalment la resolució dona llum verda a la construcció del centre comercial, revifaria el conflicte entre les entitats a favor del medi ambient que ja van protestar durant el 2015 per tal de defensar l’existència d’un corredor ambiental entre el Parc Natural de Sant Llorenç i la serra de Collserola, que precisament passa per aquesta zona de Cerdanyola.