L’Ajuntament remarca l’èxit del projecte Reempresa. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Barberà ha informat recentment de l’èxit del servei d’assessorament Reempresa amb dotze comerços de proximitat que estaven a punt de tancar. Aquestes actuacions han permès, d’altra banda, mantenir 36 llocs de feina relacionats amb aquests establiments.

Reempresa permet comprar i vendre petites i mitjanes empreses en un mercat comú de comerciants. D’aquesta forma, si uns propietaris no poden continuar amb l’activitat empresarial, poden contactar amb altres que mantinguin amb vida establiments històrics.

El Quiosc Hernández, que és tot un símbol de Badia del Vallès, és un dels darrers casos de negocis salvats per aquest projecte. En aquesta ocasió, l’Àrea de Promoció Econòmica de Barberà va intervenir per ajudar els propietaris, que no tenien a qui deixar l’establiment, ja que els seus fills no se’n podien fer càrrec. Ara continuarà en mans d’un nou amo, també de cognom Hernández, que mantindrà amb vida l’històric espai.

Segons l’Ajuntament, aquesta mena de transaccions eviten “la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, a més de tants actius intangibles, com els contactes o la posició de mercat, inclosos els hàbits de compra de la clientela habitual”.

D’altra banda, “evita també la desaparició de llocs de treball i la disminució del creixement econòmic”, remarca.