El Mercat farà èmfasi en el paper de la dona. Foto: Ajuntament

Del 23 al 25 d’agost Ripollet podrà gaudir del Mercat de la Vinya, que està emmarcat en la Festa Major de la vila i consisteix en una fusió de gastronomia, cultura, patrimoni i pedagogia sobre aquest sector agroalimentari. Des de fa tres anys, l’Ajuntament impulsa aquesta iniciativa, que porta els millors productes de camp i vinya a través de diverses activitats.

Una de les novetats enguany serà l’Scape de la Vinya, on grans i petits hauran de superar 12 proves, totes elles relacionades amb la vinya i el vi, per poder fugir del circuit. També hi haurà lloc per a la tradicional trepitjada de raïm o un show cooking, protaginitzat pel cuiner local Albert Jané i una àvia del municipi, amb la qual haurà de reiventar un plat tradicional.

DONES I VI
A banda de la part més comercial, també hi haurà lloc per a una mirada social del món de la vinya. I és que en aquesta edició, una pagesa que produeix vins naturals i una enginyera agrònoma que treballa amb criteris de sostenibilitat combinaran l’ecologisme i el feminisme amb l’enologia. D’altra banda, la plaça del Clos acollirà diverses actuacions musicals per acompanyar la mostra i les degustacions de productes de la zona.

El regidor de Cultura va explicar durant la presentació que “la comissió i la subcomissió han fet molt bona feina” i va destacar que enguany “el Mercat de la Vinya suma el comerç local, l’economia social i solidària i el paper de la dona com a protagonista del treball en el camp i la vinya”.