El coronavirus no impedirà commemorar el Dia LGTBI. Foto: Arxiu

El 28 de juny és el Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+ en record dels anomenats fets d’Stonewall (EUA) que van tenir lloc el 28 juny de 1969, fa més de 50 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals van dir prou per primer cop a la discriminació a la qual havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGTBI.

En aquest sentit, i a causa de la situació sanitària actual, des del Servei d’Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gènere (SAI LGTBIQ+) de Cerdanyola, que forma part de la regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ de l’Ajuntament, s’ha preparat un programa d’activitats per fer des de casa i poder commemorar aquesta diada.

La primera activitat que es va dur a terme va ser l’exposició Construccions Identitàries, que es va estrenar el passat 22 de juny, un projecte fotogràfic que explica els discursos de les construccions de gènere de qui necessita sortir de la dicotomia dona-home i l’evolució dels cossos de les persones trans.

Seguidament, avui a la tarda i a través del canal de YouTube de l’Ajuntament, es projectarà el curtmetratge Cua de Sirena, un document que trenca amb el binarisme de gènere.La tercera activitat programada és un Quiz LGTBIQ+, adreçat especialment a la població més jove. Consta d’un joc, en línia, per posar-se a prova sobre coneixements vinculats amb les diversitats sexuals i de gènere. Hi podrà participar tothom qui vulgui entre el 26 i el 28 de juny.

Durant tot el programa d’activitats l’Ajuntament també anirà publicant a les seves xarxes socials conceptes clau, a mode de glossari, per tal de sensibilitzar envers les diversitats sexuals i de gènere.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram