Algunes de les voluntàries confeccionant mascaretes per entregar als centres sanitaris. Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

Des d’ahir a la tarda, un grup de voluntaris de Sant Joan Despí estan cosint i confeccionant material tèxtil sanitari per fer arribar a hospitals, residències o altres equipaments que ho necessitin. L’Ajuntament santjoanenc va fer la crida solidària per trobar gent que volgués col·laborar en aquesta acció i, ràpidament, s’hi van apuntar diferents veïnes i veïns.

El material es confecciona a l’espai que, habitualment, acull el taller de costura de l’Escola Municipal d’Art que es fa al Centre Jujol-Can Negre. Allà, persones que es dediquen professionalment a la costura, treballen confeccionant el material tèxtil sanitari per tal d’evitar contagis pel coronavirus Covid-19 entre els professionals que estan en contacte amb persones contagiades.

De moment, els voluntaris i voluntàries estan cosint mascaretes d’ús hospitalari, un material que fa dies que, tal com denuncien els professionals del sector sanitari, escassegen, cosa que els posa en perill, ja que es podrien contagiar. Des de l’Ajuntament agraeixen la gran resposta que han rebut per part de la ciutadania després de fer la crida, demostració de la solidaritat i el compromís cívic dels santjoanencs i les santjoanenques.