L’alcalde Pedro Santisteve amb els representants. Foto: Ajuntament de Saragossa

L’alcalde Josep Perpinyà i el regidor de Mobilitat, Jordi Porta, van fer una visita a Saragossa el passat 9 de gener per poder comprovar, en directe, quina ha estat l’experiència de la capital aragonesa per integrar el tramvia al centre de la ciutat.

Al viatge també hi van participar l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, i el regidor de Territori i Sostenibilitat espluguí, Eduard Sanz, a més de diversos tècnics municipals i de l’Autoritat del Transport Metropolità. La visita està emmarcada en l’estudi que s’està fent sobre la futura implantació del Trambaix entre els dos municipis per la Carretera Reial.

L’objectiu de la visita era veure com s’ha transformat, urbanísticament, el centre de la ciutat, amb la integració del tramvia dins la trama urbana de la capital aragonesa. L’alcalde saragossà, Pedro Santisteve, va explicar als representants polítics com el tramvia conviu amb altres tipus de transports públics, com per exemple els busos. També va mostrar de quina manera s’ha aprofitat la transformació dels carrers per on passa el tramvia per donar prioritat als vianants, ja que les voreres i les calçades s’han posat al mateix nivell i s’han eliminat les barreres al centre de la ciutat.

Després de la visita pel centre de Saragossa, Perpinyà i Díaz van coincidir a l’hora de valorar positivament el fet que s’hagi aprofitat el pas del tramvia per transformar el centre de la ciutat, reduint el trànsit de vehicles i donant prioritat als vianants i al transport públic. Els dos creuen que és una bona manera de fomentar una mobilitat més sostenible.