El Consorci Sanitari Integral ha creat una aplicació que permet fer el seguiment dels pacients que són sotmesos a una operació en un dels seus centres. L’aplicació ha estat pensada perquè se la descarreguin els acompanyants dels pacients que han de rebre una cirurgia en alguns dels centres gestionats pel CSI, com l’Hospital General de l’Hospitalet o l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.

L’aplicació es diu CSI Cirurgia i envia missatges i notificacions als acompanyants cada cop que el pacient passa algun dels processos de l’operació. Així doncs, els familiars o persones properes del pacient poden saber quan entra a la sala d’operacions o quan ja en surt i l’ingressen a planta o l’envien cap a casa, entre d’altres informacions. D’aquesta manera, els acompanyants saben en tot moment on es troba.

Des del Consorci, que ha desenvolupat aquesta aplicació gràcies a l’equip de Sistemes d’Informació i Innovació amb el suport dels Serveis Quirúrgics, expliquen que aniran afegint noves funcions a aquesta nova eina perquè inclogui més informació. Com expliquen des del consorci, actualment aquesta aplicació és molt útil, ja que ni l’Hospital General ni el de Sant Joan Despí permeten l’entrada d’acompanyants als seus recintes hospitalaris arran de la pandèmia del coronavirus.