Concentració per condemnar la violència masclista el 25N. Foto: Ajuntament

L’aplicació de seguretat ciutadana M7, que serveix per comunicar-se de manera fàcil i ràpida amb els agents de la Policia Local, ha incorporat una nova funció per alertar de casos de violència masclista. Aquest nou sistema pioner té dos nivells de seguretat i permet emetre alertes immediates i preventives.

El nivell 1 està adreçat exclusivament a dones en situacions de risc per violència masclista, com ara aquelles que tenen una parella o exparella amb una ordre d’allunyament. Amb aquesta eina, poden activar una alerta sense ni tan sols desbloquejar el mòbil. El nivell 2, en canvi, s’activa pitjant un botó a la pantalla d’inici del telèfon. En tots dos casos, els avisos arriben a la Policia Local i, gràcies a un geolocalitzador, es posen en marxa els protocols d’assistència.

L’app també ofereix la possibilitat de programar alertes preventives, que s’activen quan detecten una possible situació de perill. Per exemple, si una usuària programa el temps que trigarà a fer un recorregut determinat i triga més del previst, s’envia una alerta a qui ella hagi triat: un altre usuari o cossos de seguretat públics i privats. A més, l’aplicació funciona arreu del món.

La presentació d’aquesta novetat es va fer a Cornellà, on s’ha desenvolupat l’aplicació, coincidint amb els actes del 25N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

Per commemorar aquesta jornada, a Sant Just es van organitzar actes durant tot el mes que van acabar el mateix dia 25 amb una concentració i la lectura d’un manifest i la intervenció de Mer Maló, santjustenca i víctima de violència de gènere.