El govern de Pilar Díaz va haver de convocar un Ple extraordinari el passat 9 de gener per evitar que l’actualització del cadastre impulsada pel govern de l’Estat provoqués una pujada de l’Impost de Béns Immobles (IBI) a la ciutat aquest 2019.

La qüestió és que el govern de l’Estat va aprovar, el 29 de desembre, una actualització del cadastre que hauria suposat un increment del 3% del tribut per als propietaris espluguins. Per evitar-ho, el Ple va haver d’aprovar una rebaixa del tipus de gravamen que l’Ajuntament pot aplicar al coeficient decretat per l’Estat. Gràcies a aquesta mesura, aquest any l’IBI no s’apujarà.

Al mateix Ple també es va decidir que el nou topall del valor cadastral perquè les famílies nombroses es puguin beneficiar de la bonificació d’aquest impost sigui de 99.407 euros.

ELS VEÏNS TRIEN
El pròxim 19 de gener es posarà en marxa la sisena edició dels pressupostos participatius. L’arrencada es farà a l’Espai Baronda amb una presentació i un taller.

Aquest any, l’Ajuntament hi destinarà una partida total de 280.000 euros, 13.000 més que la de l’any passat, quan hi van participar 1.400 persones. Després de la presentació, els veïns i veïnes podran fer les seves propostes fins diumenge 10 de febrer.

 

Canvis al servei
d’escombraries

Gràcies a una subvenció de l’AMB, s’han aprovat una sèrie de canvis en el contracte del servei de recollida d’escombraries i de neteja viària. A banda de fomentar la recollida selectiva, una de les novetats més importants serà la compra de quatre camions d’escombraries nous.