Concentració del 8 de març davant del consistori. Foto: Ajuntament

Hi ha tantes lluites a abordar i tant camí per recórrer per aconseguir la igualtat entre dones i homes que les entitats de dones de la ciutat i l’Ajuntament han decidit que la reivindicació encetada el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, s’allargarà durant tot el mes. Així doncs, les diferents entitats de dones i el consistori organitzaran diverses activitats per reivindicar la igualtat de gènere.

Les conferències, tallers i exposicions que s’han organitzat serviran per denunciar les diferències salarials, la violència masclista o els estereotips de gènere que pateixen les dones. Aquestes també van ser les reivindicacions que van aparèixer al manifest que es va llegir el passat 8 de març en l’acte de suport que es va organitzar davant l’Ajuntament i que va animar les dones a sumar-se a la vaga, convocada per a aquell mateix dia.

REIVINDICACIÓ TRANSVERSAL
A Sant Just Desvern també dedicaran tot el mes a les dones, amb un programa on es faran xerrades, exposicions, tallers i trobades per explicar experiències compartides. Una de les novetats d’enguany serà el sopar del Dia de les Dones, que es farà el 15 de març al Casal de Joves.

A Sant Joan Despí també es farà un Sopar de Dones. En aquest cas serà el dia 23 de març i servirà per posar punt final a un mes dedicat a les dones amb activitats culturals i esportives que van tenir el plat fort dissabte 9 amb la Diada de Dones.