El ‘bullying’ el practiquen tant nens com nenes. Foto: Arxiu

Un de cada tres adolescents reconeix que ha participat en l’assetjament d’algun company de classe. Així ho diu un estudi elaborat per la Fundació Ecologia Emocional, que detalla que gairebé un 34% dels estudiants de 14 centres de secundària públics i concertats han fet ‘bullying’ de manera activa o passiva a algun dels seus companys.

Dels 2.450 adolescents d’entre 11 i 18 anys que han respost el qüestionari, hi han participat els estudiants d’un centre de Sant Joan Despí i els d’un altre d’Esplugues.

L’estudi explica que, segons les respostes dels estudiants, un terç dels adolescents han assetjat un company de l’escola, sigui de manera activa o de forma passiva. Entre els que ho han fet, els impulsors de l’estudi no han detectat diferències de gènere, és a dir, que tant hi han participat nois (34%) com noies (33,4%). Pel que fa a les víctimes, en aquest cas sí que detecten que hi ha més casos entre el gènere masculí (15,4%) que entre el femení (12,8%).

MIRAR LES EMOCIONS PRÒPIES
Segons l’ACN, que ha recollit les conclusions d’aquest estudi, un dels objectius dels impulsors d’aquest projecte ha estat que, els estudiants que hi han participat, fessin una autoexploració a l’hora de respondre el qüestionari i se sinceressin amb les seves emocions.

La Fundació Ecologia Emocional va enviar uns qüestionaris amb un centenar de preguntes sobre identitat, conductes de risc, hàbits de salut, comunicació familiar o tecnologies, entre d’altres.