Un moment de la marxa santjoanenca anant cap al parc. Foto: Ajuntament

El Parc de Torreblanca va ser el lloc triat pel Consell de Dones del Baix Llobregat per acabar la setena edició de la Marxa El Baix Llobregat contra la Violència Masclista. En aquesta zona verda que Sant Joan comparteix amb Sant Just i Sant Feliu hi van coincidir, diumenge 24 a dos quarts d’una del migdia, les columnes que aquell mateix matí havien sortit des dels diferents municipis de la comarca. Pel que fa a la columna santjoanenca, aquest any va sortir des del centre cívic Les Planes i va passar per la plaça de l’Ermita.

Un cop van arribar totes, Mar Artigas Dalmau, guanyadora del premi edurecerca 2019, va ser l’encarregada de llegir el manifest unitari contra la violència masclista. Després, es va fer un minut de silenci per recordar les dones que han mort per culpa de la violència masclista.

FORMACIÓ I CULTURA
A banda de la marxa, a Sant Joan es van fer actes durant tot el mes de novembre, d’entre els que destaquen els cinefòrums que es van fer sobre la pel·lícula ‘Solteras’ o la sèrie ‘Creedme’ o la presentació del llibre de l’escriptora Najat El Hachmi [vegeu entrevista a la pàgina 10] per part de la també escriptora Gemma Lienas.

A més, dissabte 23 es va fer la segona Jornada Feminista contra les Violències Masclistes. Durant tot el matí, el centre cívic Les Planes es va omplir de tallers, com per exemple d’autodefensa o de representació de les violències masclistes als mitjans de comunicació, organitzats per l’Ajuntament amb l’objectiu de promoure la resiliència i l’apoderament de les dones.