Sant Just és la segona ciutat amb la renda més alta de Catalunya. Foto: Arxiu

L’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) certifica que Sant Just continua tenint una de les rendes per habitant més altes del país. Concretament la segona, només per darrere de Matadepera, on la renda per habitant és de 26.400 euros. La dels santjustencs i santjustenques és de 25.900 euros. Aquestes xifres també diuen que a la ciutat se supera la mitjana catalana per més del doble.

A continuació, a la llista hi apareixen municipis com Sant Cugat del Vallès, també al Vallès Occidental, seguit d’Alella, Tiana, Cabrils i Teià, tots ells a la comarca del Maresme. Aquests pobles tenen rendes d’uns 23.000 euros per habitant.

Segons les dades recollides per l’Idescat, la renda familiar disponible a Catalunya és, de mitjana, d’uns 17.000 euros.

BONES DADES COMARCALS
Pel que fa a escala comarcal, el Baix Llobregat també se situa per sobre de la mitjana catalana, arribant a aconseguir un creixement d’un 2,3% respecte a l’any anterior.

En aquest cas, l’Idescat detalla que la renda bruta disponible per cada baixllobregatí és de 17.800 euros. La comarca queda per sota del Barcelonès, que té una renda de 19.200 euros, però per davant del Vallès Occidental, on és de 17.400 euros.