El poeta Joan Margarit, llegint a la biblioteca municipal que porta el seu nom. Foto: Ajuntament de Sant Just Desvern

L’Ajuntament de Sant Just Desvern ha anunciat que decreta tres dies de dol per recordar el poeta Joan Margarit. L’arquitecte, que feia anys que vivia al municipi, va morir ahir als 82 anys per un càncer. Des d’avui i fins divendres, les banderes del balcó del consistori onejaran a mig pal.

També s’obrirà un espai de record a la biblioteca que porta el seu nom. Un lloc que estarà obert matins i tardes, de deu a dos quarts de dues i de quatre a vuit, on tots aquells que ho vulguin podran expressar el seu condol en un llibre dedicat al poeta. A més, també es podran enviar els missatges a través del correu electrònic de la biblioteca, [email protected], o enviant un missatge als seus comptes de Twitter i Instagram.

VINCULAT AL POBLE
Joan Margarit es va instal·lar a Sant Just el 1975 amb la seva família. Nascut a Sanaüja, on va passar la infància, el poeta i arquitecte va arrelar al poble i sempre hi va mantenir un vincle especial. El 1987, amb motiu del Mil·lenari de Sant Just, va escriure la Cantata de Sant Just, un poemari que Joan Albert Amargós va musicar i l’Orfeó Enric Morera va portar a l’escenari.

El 2011, el nou edifici de la biblioteca municipal va ser batejat amb el nom del poeta. L’espai, renovat el 2003, era molt freqüentat per Joan Margarit, com es pot veure en la imatge.

Mor Joan Margarit, el poeta arquitecte veí de Sant Just