L’objectiu d’aquesta campanya és reduir la quantitat d’escombraries que generem. Foto: Arxiu

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebra del 21 al 29 de novembre i l’Ajuntament de Sant Joan Despí hi participa un any més. L’objectiu és fomentar accions per prevenir la generació de residus adoptant hàbits de consum més sostenibles i així reduir la quantitat d’escombraries que llancem.

Aquest any s’ha organitzat el repte ‘Adeu Residus!’, que va començar ahir i s’acaba demà. La idea és que els ciutadans pesin les seves escombraries per tal de veure quantes en generen i buscar maneres de reduir-les. També proposa anar a fer la compra a granel, amb el cabàs, i portant bosses de tela i carmanyoles per poder fer la compra sense necessitar cap envàs.

Finalment, la iniciativa se centrarà a veure quants productes d’un sol ús consumeix cadascú al cap del dia i trobar-ne de reutilitzables com els porta entrepans, els mocadors de tela o les palletes d’acer per tal d’evitar l’ús d’envasos i productes d’un sol ús que acaben tirats al cap de pocs instants d’haver-lo comprat i fet servir.

La campanya europea se centra a mostrar a la gent la gran quantitat de residus que es generen durant el procés de fabricació dels productes per veure si realment són necessaris i promoure hàbits menys contaminants com la reutilització, la reparació o l’intercanvi.