La ciutat lidera l’encariment dels preus a l’àrea metropolitana. Foto: Ajuntament

Sant Joan Despí és la primera ciutat de Catalunya on ha pujat més el preu de l’habitatge durant els primers sis mesos de l’any, amb un increment del 16,1% des del gener fins al juny. Així ho diu l’informe que analitza la situació econòmica de Catalunya, elaborat pel centre d’estudis del BBVA. L’anàlisi també diu que la ciutat és un dels municipis on els preus han pujat més des de la caiguda que hi va haver com a conseqüència de l’esclat de la bombolla immobiliària. Concretament, la pujada del preu ja supera el 35%.

Si es miren els preus, aquesta pujada s’ha traduït en un cost del metre quadrat que, des del maig, supera els 3.000 euros, segons l’anàlisi que elaboren diferents portals immobiliaris.

PRESSIÓ METROPOLITANA
Un dels punts que destaca l’informe del BBVA és que l’encariment de l’habitatge està afectant, bàsicament, els municipis de l’àrea metropolitana més propers a Barcelona.

Per intentar frenar aquest augment i donar una resposta al problema d’habitatge que pateixen els veïns i veïnes de la ciutat, aquesta tardor el govern d’Antoni Poveda va anunciar un pla que, en dos anys, preveu construir 280 pisos protegits. Els habitatges, que seran de venda o de lloguer, es faran en set promocions repartides pels diferents barris de la ciutat.