Un dels cartells instal·lats per denunciar i rebutjar la violència masclista. Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

Als carrers i places de Sant Joan Despí ja s’hi poden veure diversos senyals amb lemes contra la violència masclista. Es tracta de la campanya impulsada per l’Ajuntament per mostrar a l’espai públic el rebuig a les agressions que pateixen les dones.

Es tracta del punt de partida dels diferents actes que es faran per commemorar el Dia Internacional per l’erradicació de les violències envers les dones, el 25 de novembre. Els senyals contenen lemes com ‘ciutat lliure de violències masclistes’, ‘el masclisme mata’ o ‘aturar les violències masclistes també és cosa teva’ i s’han col·locat al voltant d’equipaments com les biblioteques, els centres d’atenció primària o els mercats municipals.

El programa d’activitats s’ha hagut d’adaptar a la situació sanitària marcada per la Covid i, per això, la III Jornada Feminista contra les violències masclistes es farà en línia. S’ha convocat pel 28 de novembre i comptarà amb una xerrada de les creadores del projecte Towanda Rebels i una taula rodona sobre la violència masclista durant la pandèmia i el confinament.