L’escenari rodant de l’espectacle ‘Moltes gràcies!!!’, de Quim Masferrer. Foto: QM

Divendres arrencarà una nova Festa Major que, fins Sant Joan, portarà una pila d’activitats per a tots els santjoanencs i santjoanenques. Però per seguir les recomanacions del desconfinament i evitar aglomeracions, molts dels actes es faran a les xarxes socials i seran virtuals. Una d’aquestes serà el toc d’inici, que el marcarà el pregó virtual que divendres 19, a partir de dos quarts de deu, faran membres de Creu Roja, voluntaris i representants del sector sanitari i comercial.

Aquesta voluntat d’evitar aglomeracions però de celebrar igualment la festa major es veu plasmada en el lema d’aquest any, ‘La festa s’apropa a casa teva’. Per aconseguir-ho, a banda dels espectacles virtuals, diversos dels espectacles organitzats seran itinerants i aniran recorrent els carrers de diferents barris de la ciutat amb camions.

Aquest nou format d’espectacles permetrà apropar als barris concerts de swing, de percussió, la millor música pop, rock i dance amb l’espectacle de Barbara Sweet i el DJ Frank Nicolas, l’espectacle de Pep Callau i els pepsicolen. Un dels plats forts de la celebració d’aquest any serà l’espectacle ‘Moltes gràcies!!!’ que portarà el còmic Quim Masferrer.

L’espectacle es farà el dia de Sant Joan i tindrà dues sessions, una a dos quarts de vuit del vespre al barri Centre i una altra a les nou de la nit al de Pla de Vent-Torreblanca. Masferrer ha creat un escenari rodant des d’on farà el seu espectacle, que compta amb la participació dels ciutadans i que barreja humor i emotivitat.

El fi de festa el posarà l’espectacle pirotècnic que es farà a tres quarts d’onze de la nit. Sota el lema ‘Il·luminem la nit per l’esperança’, es farà la tronada i els focs artificials de fi de festa. Abans, l’Ajuntament proposa que tots els veïns i veïnes surtin a les finestres i balcons de casa seva amb bengales, espelmes o el mòbil i il·luminin la nit.