L’exposició de la Sala Parés es podrà veure a Can Negre fins al 28 de març. Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

El Centre Jujol-Can Negre acull, fins al 28 de març, l’exposició ‘Sala Parés: 144 anys d’art’. Una mostra que, amb una trentena de pintures, escultures i altre material, recorre la història de la Sala Parés. Es tracta de la primera galeria d’art establerta a tot l’Estat.

La Sala Parés va obrir el 1877 seguint les passes de la botiga que Joan Parés tenia al carrer Petritxol de Barcelona. Allà hi venia estampes, gravats i material per a artistes. La galeria es va convertir en un nucli cultural vital de la ciutat, oferint exposicions d’art, conferències, concerts, tertúlies i moltes activitats més.

Alguns dels principals artistes hi van exposar les seves creacions. Noms com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Sorolla, Picasso o Salvador Dalí. També s’hi van fer dues mostres d’art litúrgic i de l’obra de Gaudí impulsades per Josep Maria Jujol. Per això, l’Ajuntament de Sant Joan Despí considera que l’exposició que ara es farà a Can Negre reivindica la vinculació de l’arquitecte que va reformar l’edifici amb la Sala Parés.