L’edifici de Torreblanca on es construirà el nou CUAP. Foto: Ajuntament

Els santjustencs i les santjustenques no hauran de marxar de la ciutat per ser atesos en un centre d’urgències mèdiques. El Departament de Salut construirà un nou Centre d’Atenció Primària (CUAP) al municipi després d’arribar a un acord amb el Consell Comarcal, que li cedirà una finca de la seva propietat al Parc de Torreblanca perquè hi faci aquest equipament que atendrà urgències les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

A més del municipi, el nou equipament sanitari atendrà els habitants d’Esplugues, Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat, Vallirana, el Papiol, Molins de Rei, Corbera de Llobregat, Cervelló i la Palma de Cervelló.

BONA COL·LABORACIÓ
L’anunci de la cessió d’aquest edifici per part del Consell Comarcal es va fer en un acte que va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal en funcions, Josep Perpinyà, i el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella.

A l’acte, el director del CatSalut va destacar que el Pla Nacional d’Urgències de Catalunya recull la construcció d’aquest equipament i per això va agrair l’esforç fet des de la comarca.

Durant la signatura també es va remarcar la importància del Consell de Salut, una iniciativa pionera del Consell Comarcal.

ALLIBERAR URGÈNCIES
Des de Salut expliquen que la construcció d’aquest nou CUAP, equipaments on l’atenció de les urgències acostuma a ser més àgil que als hospitals, servirà per millorar l’atenció dels pacients i descongestionar les urgències de l’Hospital Moisès Broggi.