El CAP Can Vidalet d’Esplugues serà un dels que continuarà oberts. Foto: EAP Can Vidalet

El Departament de Salut està duent a terme una reorganització dels centres d’atenció primària (CAP) i de la capacitat d’hospitalització per tal d’afrontar amb les millors garanties l’augment de nous casos de contagi pel coronavirus SARS–CoV-2. Davant la situació d’excepcionalitat, Salut explica que s’estan adoptant mesures segons la disponibilitat de professionals que hi ha a cada centre i amb l’objectiu de garantir les condicions de seguretat en la prestació de l’assistència sanitària.

A Sant Joan Despí, això afectarà el CAP Les Planes, que a partir d’avui està tancat. Totes les visites presencials s’hauran de fer al CAP Verdaguer, l’únic que continuarà obert per atendre casos d’urgències i visites concertades, però en cap cas, pacients que presentin símptomes lleus de coronavirus, que han de trucar i no han d’anar als centres mèdics. També es tancarà el CAP Lluís Millet d’Esplugues, de manera que a la ciutat només s’atendran visites presencials al CAP Can Vidalet. Als centres que no estaran oberts al públic, els treballadors i treballadores donaran suport a l’atenció telefònica, a l’atenció domiciliària o a les cures en residències i altres centres mèdics.

Pel que fa a Sant Just, Salut ha anunciat que no tancarà l’únic centre d’atenció primària del municipi que, de moment, continuarà atenent consultes presencials.

A més, des de Salut recomanen no anar als centres mèdics i fer les consultes no presencials, per tal d’evitar anar als centres d’atenció primària, que ja estan al límit. Per això, recomanen l’ús del portal La Meva Salut i de l’aplicació Stopcovid19.