L’alcalde de Sant Joan Despí i representants de tots els cossos policials durant la Junta de Seguretat celebrada el 17 d’agost. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha demanat que hi hagi més agents dels Mossos d’Esquadra al municipi. El batlle va fer la petició durant la Junta de Seguretat que es va celebrar a mitjans d’agost i que va convocar ell mateix després dels episodis de protestes que s’han viscut durant aquest estiu a la ciutat.

Durant la trobada, Poveda va voler agrair la tasca que han fet durant aquest estiu els diferents cossos policials al municipi. Ho va dir en referència al desallotjament d’una nau industrial ocupada que es va fer dimecres 12 d’agost, i a les tasques de control i seguretat de les protestes que hi va haver els dies anteriors i posteriors a aquest desallotjament. En aquest sentit, des de l’Ajuntament també van anunciar que han tapiat les entrades a aquest edifici.

Per altra banda, l’alcalde va recordar que la policia catalana ha d’incorporar mig miler de nous agents al cos. La majoria d’aquests aniran destinats a l’àrea metropolitana de Barcelona i per això va reclamar que part d’aquests policies vinguin a Sant Joan Despí, on va assegurar que cal augmentar la presència de la policia catalana. En aquest sentit, Poveda va voler recordar que els Mossos comparteixen la responsabilitat de garantir la seguretat de l’espai públic amb la Policia Local.