El servei estarà tancat tot l’agost. Foto: Espai Jove Remolí

Els treballadors i treballadores del Servei de Dinamització, Emancipació i Participació Juvenil de l’Ajuntament s’han quedat sense feina. La Fundació Pere Tarrés els va acomiadar a finals de juliol després que l’Ajuntament posés punt final al contracte.

Des de Comissions Obreres denuncien que la fundació “ha decidit tirar pel dret” acomiadant els treballadors “d’un dia per l’altre”. A més, consideren que el govern de Pilar Díaz ha decidit “carregar-se aquest servei d’interès públic per al jovent del municipi sense cap justificació ni argumentació”. Creuen que ha aprofitat el tancament de les oficines per la crisi del coronavirus per tancar aquest servei i així “estalviar-se el cost del pressupost fins que no se superi aquest període de pandèmia”, i que això ha servit a la fundació per “estalviar-se costos” en acomiadar els treballadors.

En aquest sentit, el sindicat critica que empreses i ajuntaments “col·laboren en la precarització de les condicions laborals de la gent jove” i recorda que a principis de juliol es va impulsar un acord de ciutat que aposta per “crear ocupació de qualitat i amb drets”.

En declaracions a Línia Tres, el regidor de Joventut, Joan Marín, explica que el contracte es va acabar perquè legalment era impossible fer una altra pròrroga d’aquest contracte amb la Fundació Pere Tarrés.

Ara bé, assegura que ja està en marxa el procés per licitar-lo de nou, ja que la intenció de l’Ajuntament “és continuar amb el servei”. De fet, remarca que mai han volgut “tancar-lo ni deixar-lo de prestar” però recorda que a l’agost “mai hi ha hagut servei” perquè l’Ajuntament està tancat.