Joves estudiant en una de les aules d’estudi de les biblioteques del poble. Foto: Aj. de Sant Joan Despí

El coronavirus ha trastocat el calendari escolar. Un dels col·lectius més afectats és el dels estudiants que volen accedir a la universitat i han de fer els exàmens de selectivitat. Habitualment, aquestes proves es feien a principis de juny, just a final de curs. Aquest any la pandèmia ha obligat a canviar els plans i a endarrerir el calendari perquè els alumnes es poguessin preparar bé.

Finalment, les proves d’accés a la universitat es faran del 7 al 10 de juliol. Per facilitar les coses als santjoanencs i santjoanenques que hi participaran, les biblioteques de Sant Joan Despí obriran les aules d’estudi perquè aquells que ho vulguin hi puguin anar a preparar els exàmens.

El servei es posarà en marxa demà a la tarda i estarà obert durant aquest cap de setmana i el que ve. El servei obrirà demà a les quatre i estarà en marxa fins a les deu de la nit. Dissabte obrirà l’aula d’estudi de la biblioteca Mercè Rodoreda, que permetrà estudiar de deu del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a deu de la nit. Diumenge serà el torn de l’aula d’estudi de la biblioteca Miquel Martí i Pol, que farà el mateix horari que l’altra aula d’estudi.