La llançadora que ha de connectar l’Aeroport del Prat amb la capital catalana és una de les infraestructures que es controlaran. Foto: Lluís Sibils / ACN

Controlar que es facin totes les infraestructures previstes per garantir i millorar la mobilitat dels ciutadans i de mercaderies al Baix Llobregat. Amb aquest objectiu ha nascut la Taula d’Infraestructures de la comarca, que també engloba l’Hospitalet.

La intenció d’aquest nou òrgan és reclamar que s’executin les inversions en infraestructures previstes per al Baix Llobregat. A més, els seus membres també es dedicaran a fer el seguiment d’aquelles obres que ja s’estiguin executant o d’aquelles que hagin quedat aturades.

El president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, Joan Soler, posa d’exemple algunes de les obres més importants que s’han de fer a la comarca: la llançadora de Rodalies fins a l’aeroport del Prat, el tram-Bus Cornellà – Castelldefels, el Pla Director Urbanístic d’Infraestructures de la ròtula Martorell-Abrera, les actuacions a la B-40 entre Olesa i Viladecavalls i la connexió de la Ronda Litoral amb la C-32 a Sant Boi.

PARLAR AMB TOTHOM
Com va explicar Soler durant l’acte de constitució de la Taula, que es va fer el 28 de març, una de les seves tasques serà dialogar amb els responsables de les diferents administracions públiques competents en cada infraestructura per traslladar-los les peticions i accions que la Taula consideri que han de fer en cada cas.

Per això, l’organització explica que estarà oberta a tots aquells agents que “tinguin interessos legítims en la mobilitat de la comarca i les seves infraestructures i que hi vulguin participar”.

Soler afegeix que la Taula vol que “les inversions en infraestructures s’ajustin al pes real que té el Baix Llobregat en l’economia”, ja que, com asseguren des de PIMEC, la comarca és un dels motors econòmics de Barcelona i de Catalunya.

Per això, per controlar que es facin les inversions previstes en les infraestructures clau per al territori, aquesta nova plataforma ha rebut, des del seu naixement, el suport d’alcaldes i representants polítics d’una vintena de municipis i dels sindicats més representatius.

L’Estat inclourà el ‘Metro del Delta’ al Pla de Rodalies

El Ministeri de Foment inclourà el projecte del ‘Metro del Delta’ al Pla Integral de Serveis de Rodalies de Catalunya que està impulsant el govern de l’Estat. Així ho van confirmar els representants del ministeri i d’Adif que es van reunir, el passat 22 de març, amb cinc alcaldes de la comarca.

Els membres del govern de Pedro Sánchez ho van confirmar en una reunió que es va celebrar a l’estació de Sants i que va servir per tractar diferents qüestions sobre el servei de Rodalies a la comarca, una de les més importants de les quals és la recuperació del ‘Metro del Delta’.

Tal com està plantejat, aquest projecte ha de connectar Cornellà amb Castelldefels construint una via soterrada de 22,4 quilòmetres que tindrà enllaços amb l’R2 i els Ferrocarrils de la Generalitat.

Per això, els alcaldes que van participar en la trobada consideren que aquest projecte millorarà l’oferta ferroviària a la comarca i crearà un nou corredor d’entrada a la capital catalana des del sud.