El Ple de la Diputació de Barcelona ha de votar el primer pla de xoc el pròxim 28 de maig. Foto: Gerard Artigas / ACN

Núria Marín ha anunciat que la Diputació de Barcelona mobilitzarà 1.000 milions d’euros perquè “ningú es quedi enrere”. La presidenta de la Diputació, i alcaldessa de l’Hospitalet, ha anunciat aquesta mesura, que es posarà en marxa aquest mes de juny i s’estendrà fins al 2023, quan s’acabi el mandat.

L’objectiu és “reactivar” l’economia de tots els municipis de la demarcació amb aquesta aportació extraordinària que es repartirà en dues fases. La primera s’activarà a partir de l’1 de juny i serà un pla de xoc de 100 milions d’euros que serviran per fer front a les despeses extraordinàries que tinguin els ajuntaments per la crisi social i econòmica provocada pel coronavirus.

CRÍTIQUES D’ESQUERRA
Marín ha explicat que aquest pla, que aprofitarà el romanent de la Diputació i els diners d’aquelles partides d’esdeveniments que la pandèmia ha obligat a cancel·lar, s’ha d’aprovar al Ple que l’ens celebrarà el pròxim 28 de maig. De fet, l’alcaldessa de l’Hospitalet assegura que ja n’ha parlat amb els grups de l’oposició i que espera poder-lo aprovar sense gaires dificultats.

Però qui lidera l’oposició al govern de PSC i JxCat a la Diputació, Esquerra Republicana, ja ha criticat l’anunci de Marín. Els republicans afirmen que no es tracta de cap pla de xoc especial sinó que és el pressupost habitual de la Diputació. De fet, l’única partida extraordinària són els 30 milions d’euros dedicats a Educació, Cultura i Esport, tres àrees especialment afectades pel coronavirus que han vist com gairebé tota l’activitat s’ha aturat per culpa del confinament.

Des d’Esquerra asseguren que els 900 milions d’euros que s’invertiran fins al 2023 són els pressupostos ordinaris de la Diputació que fa anys que executa i aplica en diversos projectes. A més, critiquen l’anunci perquè no s’explica amb quin criteri es repartiran i s’invertiran aquests diners. Per això demanen que ajudin a tots els municipis de la demarcació.