Protesta contra la violència masclista amb motiu del 25-N de l’any passat. Foto: Arxiu
“El meu agressor m’ha amenaçat i ja no visc a casa seva”. Així començava el relat d’una veïna de Sant Just Desvern que es troba en una situació de vulnerabilitat després d’haver hagut de marxar del domicili de la seva exparella per amenaces, segons va denunciar divendres passat al programa El matí de Catalunya Ràdio la mateixa implicada, que preferia mantenir l’anonimat.
Segons assegura, l’administració no li hauria ofert cap alternativa d’allotjament i, durant dies, es va veure obligada a dormir a la sala d’espera d’un hospital. Tot i que reconeix que els serveis socials de Sant Just l’han ajudat en tràmits i títols de transport, afegeix que no han pogut oferir-li un habitatge.
“Davant la possibilitat de quedar-me al carrer, vaig haver de passar la nit a la sala d’espera de l’Hospital Sant Joan de Déu”, explicava als micròfons de Catalunya Ràdio, on afirmava que finalment ha trobat un llit gràcies a l’ajuda de la família del seu exmarit. Tanmateix, afirmava que l’agressor sap on està dormint i també sap on viu la seva filla i l’escola on va el seu net. “M’ha amenaçat de mort i el veig capaç de matar-me”, expressa.
L’Ajuntament diu que la vol acompanyar “al màxim”
Per la seva banda, des de l’Ajuntament de Sant Just asseguren, en declaracions recollides per Ràdio Desvern, que la voluntat del consistori és “acompanyar-la al màxim”. Fonts municipals també expliquen que aquest cas s’està atenent dins dels criteris establerts per accedir als recursos públics i que se li està fent un seguiment.
A més, des del municipi remarquen que l’any passat es van destinar 11.000 euros a l’allotjament d’urgència per a dones en situació de risc, llogant pisos quan ha estat necessari. En aquest cas, sostenen que no seria imprescindible fer ús d’aquesta opció perquè hi hauria altres casos prioritaris amb més necessitat.