Un dels actes per condemnar la violència contra les dones. Foto: Ajuntament

A la ciutat hi ha hagut 71 casos de violència de gènere des de principis d’any. Així ho reflecteixen les dades de les actuacions que han dut a terme els Mossos d’Esquadra i la Policia Local recollides per l’Ajuntament. Segons aquesta informació, dels 61 casos atesos pels agents de la policia catalana, 17 són per delictes contra la llibertat sexual.

Aquestes mateixes dades reflecteixen que, l’any passat, els Mossos van actuar en 74 casos de violència masclista, mentre que els agents de la Policia Local en van atendre 10.

Davant d’aquestes xifres, des del Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) de la ciutat recomanen que, davant de qualsevol sospita de maltractament o assetjament contra una dona, la víctima que ho pateix o alguna persona propera adverteixin les autoritats.

El mateix CIRD, ubicat a Vil·la Pepita, ha atès 45 dones des de principis d’any. Al centre hi treballen professionals de camps com la psicologia o el dret que es dediquen a atendre i ajudar les víctimes de violència masclista.

A més, treballen de manera coordinada amb la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, els centres de salut i d’educació de la ciutat i alguns serveis municipals com els d’Ocupació, de Joventut o els Serveis Socials per tal que la xarxa que ajuda les dones víctimes de violència masclista sigui la més àmplia possible.

Aquestes dades es van donar a conèixer amb motiu del 25 de novembre, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que a la ciutat es va commemorar amb la lectura d’un manifest i una actuació de dansa.