El govern de Perpinyà va donar totes les explicacions als partits. Foto: Arxiu

Tots els partits de l’oposició, JxCAT, ERC, la CUP i el regidor no adscrit, es van posar d’acord per reclamar un Ple extraordinari al govern municipal perquè l’equip encapçalat per Josep Perpinyà donés les explicacions necessàries sobre la gestió que està duent a terme de la crisi provocada pel coronavirus.

El debat es va celebrar dimecres 2 de setembre a la sala de sessions de l’Ajuntament, però les mesures de seguretat no van permetre que hi anés públic. Tot i que en un principi s’havien presentat dues mocions, la primera feia referència a la celebració del Ple per poder sentir les explicacions, de manera que secretaria va considerar que era un prec i finalment no es va votar.

El segon punt era una moció que feia referència a l’acord que l’Estat ha firmat amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) perquè el Ministeri d’Hisenda es quedi els romanents que els ajuntaments han estalviat els darrers anys.

Tots els partits de l’oposició van votar a favor de la moció, que demana que Sant Just no entregui els seus diners a l’Estat i els dediqui a fer polítiques per sortir de la crisi. També hi van votar a favor els dos regidors de Movem que formen part del govern i el PSC es va abstenir.

ARRENCA EL PACTE DE CIUTAT
Sant Just ja té un document que recull les principals línies estratègiques que ha de seguir la ciutat els pròxims anys per reactivar l’activitat després de la pandèmia.

La proposta ha estat creada per agents socials, entitats i partits i contempla la creació del Consell de Ciutat, un òrgan que s’encarregarà de fer realitat les accions i compromisos del Pacte.