Agents de la Policia Local de paisà durant l’Operació Can. Foto: Ajuntament

La campanya impulsada per l’Ajuntament per detectar, denunciar i corregir les conductes incíviques dels propietaris de gossos ha acabat amb 39 denúncies. Batejada amb el nom ‘Operació Can’, la majoria d’infraccions denunciades pels agents de la Policia Local són per portar els gossos deslligats fora dels espais o les zones on poden anar lliures.

Aquesta és la segona vegada que s’activa aquesta operació. El primer cop va ser l’abril passat, quan els agents van posar una desena de denúncies. En aquella ocasió, la majoria també van ser per portar els gossos deslligats, tot i que també n’hi va haver per portar gossos potencialment perillosos sense morrió o per no recollir els excrements dels animals.

L’objectiu d’aquesta campanya és complir amb la nova ordenança de tinença d’animals, que pretén millorar la convivència ciutadana evitant les conductes incíviques dels propietaris d’animals.

POLICIES D’INCÒGNIT
Per poder detectar millor els incompliments de l’ordenança sobre tinença d’animals, en aquesta ocasió alguns dels policies que hi participaven anaven de paisà, per tal de no ser reconeguts pels vianants.

Tot i que l’operació de control es va dur a terme per tota la ciutat, les zones que més es van controlar van ser els parcs i jardins i les zones de passeig. Per això, a més del cos policial, en l’operació també hi van participar agents cívics, els treballadors dels serveis municipals de jardineria i els treballadors del servei de neteja de la via pública i els vigilants dels parcs.