El Ple va aprovar el pressupost sense vots en contra. Foto: Ajuntament

El govern municipal format pel PSC, ERC i Movem Sant Just ha aconseguit aprovar els pressupostos locals per a l’any que ve només amb els vots a favor dels tres partits que formen la coalició de govern. Com va recordar l’alcalde Josep Perpinyà al Ple, que es va celebrar el passat 30 de novembre, aquests comptes seran els últims del mandat abans de les eleccions municipals del maig que ve. Tot i això, la coalició progressista no va aconseguir el suport de l’oposició. Els representants del PDeCAT i Ciutadans van abstenir-se i el regidor del PP no va poder anar al Ple.

Des del govern local, els tres partits asseguren que aquests comptes se centren en polítiques socials, com per exemple la inversió per fer el Pla de Salut Mental, la partida destinada al Pla d’Equipaments o la que es dedicarà al Pla d’Acció Cultural.

El pressupost de l’Ajuntament serà de 25,3 milions d’euros i el de l’empresa pública Promunsa d’uns 8,9 milions. Segons el govern local, això significa un increment d’un 2% en comparació a les xifres de l’any passat.

Una part important dels ingressos arribarà a través d’un crèdit de 2,05 milions d’euros firmat el passat 19 de novembre per la tinenta d’alcalde Georgina Pol amb la Diputació.

Al mateix Ple, tots els partits es van posar d’acord per demanar a la Conselleria d’Ensenyament el deute pendent de l’Escola Bressol Marrecs des del 2014 fins al 2017. La Generalitat deu a l’Ajuntament 588.500 euros i, si no els paga, el consistori presentarà un recurs contra el Govern català.