Alguns els professionals que es van sumar a la protesta davant l’hospital Moisès Broggi. Foto: Samuel López

Els professionals que treballen a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí es van mobilitzar per reclamar un sistema sanitari català totalment gestionat pel sector públic. L’objectiu d’aquestes mobilitzacions és que “no es malgastin els diners amb empreses privades”, tal com explica Samuel López, professional del transport sanitari.

Més de mig centenar de persones es van trobar a la manifestació, convocada per Sanitàries en Lluita. Hi van participar professionals de l’hospital com per exemple metges, infermeres, zeladors i treballadors del transport sanitari, però també usuaris i usuàries. López explica que arran de la pandèmia, els pacients “s’han adonat que per molt bones màquines, calen els professionals per fer la feina” al sector sanitari.

Per això, els organitzadors d’aquestes manifestacions reclamen “que la gent canviï l’aplaudiment per les reivindicacions”. López agraeix els aplaudiments que els professionals sanitaris han rebut durant setmanes per la seva tasca contra la pandèmia, però assegura que “cal defensar una sanitat pública 100% perquè és l’única manera d’estar realment preparats” per fer front a una altra pandèmia com la del coronavirus.

UN CENTRE MALTRACTAT
Sanitàries en lluita és un moviment que demana que tot el sector, i aquí hi inclou residències de gent gran, centres sociosanitaris i transport sanitari, entre d’altres, passi a formar part del sector públic i sigui gestionat directament per la Generalitat. Per això reclamen “passar dels balcons als carrers” per exigir la reversió de les retallades, una mesura que creuen que seria més fàcil d’aconseguir si els beneficis que ara guanyen les empreses privades passessin a ser inversions del sector públic.

A més, aquesta situació que pateix el conjunt del sector sanitari a tot el país, a l’hospital Moisès Broggi encara es veu més agreujat. El centre és un dels hospitals de la xarxa pública amb sous més baixos, cosa que acaba comportant que molts professionals molt ben preparats acabin marxant a altres hospitals de la xarxa catalana per treballar en millors condicions i amb un sou menys precari. És per això que aquestes manifestacions s’aniran repetint cada dimecres a les portes de l’hospital.