Una metgessa a l’Hotel Hesperia, adaptat per acollir pacients. Foto: ACN

L’Hospital de Sant Joan Despí no ha quedat al marge de tots els canvis que el coronavirus està provocant al sistema públic de salut català. L’estructura i els treballadors del Moisès Broggi han hagut de preparar-se per assumir l’augment de pacients contagiats amb la Covid-19. Però també han estat homenatjats pels ciutadans i pels companys dels serveis d’emergències amb aplaudiments a les portes del centre.

Un dels canvis que s’ha pogut veure és l’Hotel Hesperia Sant Joan Suites, que des de fa dues setmanes s’ha transformat en hospital de campanya i s’ha sumat al sistema sanitari amb l’objectiu d’alliberar llits de l’Hospital. El recinte, anomenat ‘hotel salut’, pot acollir uns 120 pacients i, a banda de l’hospital, també dona cobertura al CAP Fontsanta.

En declaracions a l’ACN, la responsable d’aquest nou centre provisional, la metgessa de família Lali Ruiz, explica que han convertit l’hotel, “planta a planta, en un hospital” i recalca que ho van fer “en quatre dies, literalment”.

A banda de l’hotel, que atén els pacients durant les 24 hores els set dies de la setmana, l’Ajuntament també va posar a disposició de Salut el poliesportiu municipal Francesc Calvet.

APARCAMENT GRATUÏT
Per altra banda, l’empresa propietària de l’aparcament de l’Hospital Moisès Broggi ha acceptat les peticions del Comitè d’Empresa i permetrà que els treballadors i treballadores del centre aparquin els seus vehicles de franc.

Aquesta mesura arriba després del comunicat del comitè, on va expressar el seu malestar.