Militars de l’UME, accedint a una de les residències que van desinfectar dissabte. Foto: Twitter (@PilarDiaz_)

La Unitat Militar d’Emergències de l’exèrcit espanyol ha fet tasques de desinfecció i neteja a les diferents residències per a gent gran i per a persones tutelades que hi ha a Esplugues. Els militars van començar-ho a fer dissabte 4 d’abril al centre geriàtric Orpea, al Centre Residencial d’Acció Educativa Ferrer i Guàrdia, dedicat a infants de 5 a 14 anys, i a la residència per a persones de la tercera edat La Torre d’Esplugues.

L’UME va fer aquestes tasques després que l’alcaldessa Pilar Díaz ho reclamés a través d’una carta enviada el 31 de març a la delegada del govern central a Catalunya, Teresa Cunillera. En la missiva, Díaz demanava recursos per fer front a l’emergència sanitària que hi ha a les residències i geriàtrics d’Esplugues.

L’objectiu d’aquestes desinfeccions dutes a terme pels militars és garantir el benestar i la seguretat dels treballadors i treballadores i dels residents d’aquests centres, punts on el coronavirus s’ha expandit amb rapidesa i s’ha detectat força contagiats de Covid-19. Per fer la desinfecció d’aquests espais, l’exèrcit compta amb la col·laboració de la Policia Local, que els acompanya per ensenyar-los on és cada centre en qüestió.

Des de l’Ajuntament expliquen que, abans de l’actuació de l’UME, la Generalitat ja va enviar una empresa especialitzada en desinfecció i control de plagues perquè desinfectés dos centres assistencials d’Esplugues on s’havia registrat un nombre important de contagis. Es tracta de la Clínica Nuestra Señora de Guadalupe i de la Llar-Residència per a Persones Discapacitades d’Esplugues, on l’empresa enviada pel Govern català va treballar dimecres i dijous passat.