La nova secretària general d’Interior, l’espluguina Elisabeth Abad. Foto: Andrea Martínez Gil / ACN

Beth Abad ha estat escollida per ser la nova secretària general del Departament d’Interior. Així, Abad és l’encarregada de substituir Brauli Duart en aquest càrrec després del cessament de Miquel Buch com a conseller d’Interior i el nomenament de Miquel Sàmper per substituir-lo. Aquest moviment es va dur a terme a principis de mes, després que el President Quim Torra decidís canviar algunes peces del seu Govern.

Fins ara, l’espluguina era la directora de l’Agència Catalana de Consum. Però abans ja havia tingut relació amb la Conselleria d’Interior, ja que també havia estat subdirectora de l’Escola de Policia de Catalunya. Anteriorment havia ocupat altres càrrecs a l’administració pública, on també havia estat cap de gabinet del Departament de Treball i subdirectora general de Dret i Entitats Jurídiques al Departament de Justícia, entre altres tasques.

Segons recullen diferents mitjans, Abad va començar a militar a Convergència Democràtica el 1992, arribant a ser presidenta de l’Agrupació Sarrià-Sant Gervasi. També va ser diputada al Parlament com a representant de CiU, on va formar part de la comissió d’Interior, de Justícia i de Relacions Exteriors.