L’Ajuntament va prohibir tirar petards de gran potència al nucli urbà durant la revetlla de Sant Joan per celebrar la nit “amb garanties de seguretat”. Per poder-los tirar, calia anar a un dels espais habilitats per fer-ho, que es van distribuir per diferents punts del municipi.

El problema és que un d’aquests espais, el que es va habilitar a l’aparcament del carrer de la Creu d’en Muntaner, al costat de l’IES Jaume Salvador i Pedrol, estava a pocs metres de la seu de la protectora d’animals Despigat.

Els animals són molt sensibles al soroll dels petards i, per això, l’entitat va demanar a l’Ajuntament que busqués un altre lloc on es poguessin tirar els petards. El govern d’Antoni Poveda, en canvi, va decidir buscar un lloc alternatiu on traslladar els gats durant la nit de la revetlla, una mesura criticada per la complicació que comportava.

Finalment, l’entitat ho va acceptar i va traslladar els animals, tot i que un d’ells va morir pel trasbals. El cas va arribar al Ple a través d’una pregunta d’Esquerra.