La previsió és que el nou edifici annex estigui enllestit d’aquí a quatre mesos. Foto: CSI

L’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí compta amb 18 llits d’UCI. Però durant el mes de març, quan la pandèmia del coronavirus era més forta, hi va arribar a haver ingressades 56 persones a la Unitat de Cures Intensives. Per això, des del Servei Català de la Salut consideren que “es demostra més que necessària” l’ampliació que s’està fent ara amb la construcció d’un nou edifici annex.

Aquest nou espai, que està previst que estigui enllestit el febrer, multiplicarà per quatre la capacitat de tenir llits d’UCI al centre, ja que es passarà de 18 a 102 llits disponibles. Aquests llits estaran a la primera i a la segona planta, on hi haurà 28 llits per planta. Com que s’han creat per casos de Covid, a cada pis hi haurà quatre llits en un box d’aïllament. A més, la tercera planta disposarà de 28 llits més que estaran disponibles en funció de les necessitats del centre.

Tot aquest edifici, que estarà connectat amb l’hospital a través d’una passarel·la de 70 metres, està pensat perquè hi hagi dos circuits de circulació, un per Covid i un per no Covid. L’objectiu és que pacients i professionals que estiguin en contacte amb el virus no es barregin en cap moment amb la resta de personal i malalts que són al centre però que no estan contagiats.

El nou centre també comptarà amb una zona de recepció dels pacients, despatxos, una sala de cures avançades, un laboratori i una sala de diagnòstic per la imatge que s’instal·laran a la planta baixa. L’espai polivalent disposarà de més de 4.600 metres quadrats útils. Aquestes obres també permetran ampliar l’espai d’Urgències de l’Hospital, unes obres pendents que permetran millorar l’atenció dels pacients.

Per Adrià Comella, director del Servei Català de la Salut, les obres que s’estan fent a l’Hospital i la construcció de l’edifici annex permetran “resoldre les necessitats d’espai de llits d’UCI estructurals de l’hospital i les urgències de futur”. Comella ho va dir durant la visita d’obres que va fer ahir amb el director de l’Hospital Moisès Broggi.