L’AMB ha pres la decisió perquè les fonts poden ser un focus important de contagi. Foto: AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha tancat les fonts públiques dels més de cinquanta parcs que gestiona en una trentena de municipis. L’ens ha pres aquesta decisió d’acord amb els diferents ajuntaments metropolitans per reduir el risc de contagi del coronavirus Covid-19. La qüestió és que, en aquestes fonts, la gent acostuma a beure directament, és a dir, apropant-hi la boca o amb les mans. I aquestes són algunes de les parts del cos a través de les que més s’encomana i s’expandeix aquesta pandèmia.

Per això, l’AMB i els ajuntaments han decidit deixar les fonts sense aigua. A més, han instal·lat senyalització específica perquè ningú les faci servir per error. Un cop s’acabi l’estat d’alarma i s’aixequi el confinament, l’ens ja ha anunciat que netejarà i desinfectarà totes les fonts i les instal·lacions dels parcs, com es fa habitualment, perquè es puguin tornar a fer servir.

Tot i aquesta mesura extraordinària, des de l’AMB expliquen que això només afecta les instal·lacions d’ús comunitari, com poden ser les fonts, però que la qualitat de l’aigua està garantida, també la que arriba a les llars.

A Esplugues, aquesta mesura afectarà el parc de la Solidaritat i el de la Fontsanta, compartit amb Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. A Sant Just, també es tancaran les fonts del parc del Mil·lenari, on també està tancat l’accés a la zona de jocs infantils. Per altra banda, els parcs de Can Vidalet, a Esplugues, i el de Torreblanca, situat entre Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat, com que tenen tanques perimetrals, han estat tancats per complet.