Els blocs de pisos públics que s’estan construint al barri Mas Lluí de Sant Just. Foto: AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha posat en marxa la construcció de trenta pisos de protecció oficial a Sant Just Desvern. Es tracta d’una promoció impulsada a través de l’IMPSOL al carrer Carolina Catasús, al barri de Mas Lluí. El projecte aposta per un nou model d’habitatge, que s’ha ideat per reduir la despesa energètica.

En aquest sentit, l’edifici tindrà un atri central que acumularà calor a l’hivern i la dissiparà a l’estiu. També tindrà plaques solars i s’instal·larà un sistema de producció d’aigua calenta sanitària i calefacció centralitzada. Totes aquestes mesures han permès que el projecte hagi rebut la qualificació energètica A.

A més, també hi haurà trenta places d’aparcament. La planta s’ha fet semisoterrada, per tal de minimitzar l’excavació feta per construir l’edifici. El projecte també ha tingut en compte la perspectiva de gènere, trencant amb les jerarquies espacials i els repartiments tradicionals de les diferents estances. Totes les habitacions, per exemple, tenen sortida a l’exterior.