El PSC ha triat l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, com a senador autonòmic. Foto: Arxiu

L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, és un dels noms escollits pel PSC per ocupar la plaça de senador autonòmic. Així ho va traslladar la permanent del partit a la direcció del grup parlamentari PSC-Units. Ara, el tràmit l’haurà de votar el ple del Parlament.

Al primer secretari del PSC al Baix Llobregat l’acompanyaran Manel de la Vega i Lorena González. Tal com explica l’ACN, de la Vega és el primer secretari de la Federació de l’Ebre i repeteix al càrrec. Per la seva banda, González és la primera secretària del PSC a Balaguer, la capital de la Noguera.

Ell va ser l’encarregat de substituir l’expresident José Montilla a finals del 2019. L’exalcalde de Cornellà va fer el pas perquè Miquel Iceta fos elegit senador autonòmic, ja que Pedro Sánchez el volia convertir en president del Senat.

Llavors, el ple no va donar suport a la maniobra. Però habitualment, l’elecció dels senadors és una votació de tràmit. Tampoc ho ha estat aquest cop, que s’ha canviat el mètode de repartiment per evitar que Vox tingués representació. Ho van decidir Esquerra, Junts, la Cup i els comuns, mentre que el PSC s’hi va oposar.