L’ampolleta amb la primera dosi de la vacuna de la Covid que es va subministrar a les residències de Sant Just Desvern. Foto: Twitter (@santjustcat)

L’Arxiu Municipal de Sant Just Desvern acollirà l’ampolleta de la primera dosi de la vacuna de la Covid de Pfizer-BioNTech que es va posar al municipi. Es tracta del vaccí que es va injectar a un dels residents de les quatre residències de Sant Just, un procés que el Departament de Salut va iniciar el 5 de gener.

L’encarregada de dipositar aquest element i altres objectes relacionats amb el procés de vacunació per fer front a la pandèmia del coronavirus ha estat la regidora de Cultura i Patrimoni, Gina Pol. Des del consistori asseguren que aquests objectes marquen “una fita històrica” i que d’aquesta manera es podrà explicar la història local a les generacions futures.

Des de l’Arxiu Municipal recorden que, des de l’inici de la pandèmia, estan recollint testimonis digitals i materials per poder comprendre, preservar i explicar a les generacions futures el que va suposar l’arribada de la Covid a Sant Just i com ho van viure els seus veïns i veïnes. Per fer-los arribar aquest material es pot enviar un correu electrònic o anar directament a l’Arxiu Municipal de Sant Just Desvern.

Salut vacuna els residents de totes les residències d’Esplugues, Sant Joan i Sant Just