Treballadors municipals controlant l’accés als mercats d’Esplugues. Foto: Ajuntament d’Esplugues

Els agents de la Policia Local d’Esplugues han tancat cinc establiments de la ciutat que havien obert durant el confinament sense tenir permís per fer-ho. Mentre duri l’estat d’alarma decretat pel govern central, només poden obrir els comerços de serveis bàsics com les farmàcies o els que es dediquen a la venda de productes d’alimentació. Per complir amb aquestes ordres, els agents estan patrullant pels carrers controlant que tothom compleixi el confinament.

En canvi, els mercats municipals sí que poden estar oberts, ja que venen productes de primera necessitat. Per tal d’evitar contagis, treballadors municipals controlen l’accés perquè no hi hagi aglomeracions ni se superi l’aforament. A més, s’han establert portes d’entrada i de sortida per facilitar la circulació dels ciutadans i evitar contactes.

El cos també va tancar l’accés als parcs i a les zones de lleure i s’han precintat espais com el Parc de les Tres Esplugues. També estan tancats el parc de Can Vidalet i el de Concòrdia. Durant el cap de setmana els agents també van controlar l’accés a la plaça Mireia després que diferents veïns i veïnes advertissin a través de les xarxes socials que hi havia molts ciutadans que hi anaven a passar el dia i hi havia una aglomeració de trànsit.

Des de l’Ajuntament també s’han pres diverses mesures com anul·lar totes les activitats organitzades pel consistori, tancar tots els locals i equipaments municipals, com les biblioteques o els casals d’avis, convertir les zones d’aparcament de pagament siguin gratuïtes mentre duri l’estat d’alarma i habilitar un telèfon per atendre les necessitats socials de les persones més vulnerables.

En aquest sentit, el govern municipal demana que es compleixin les ordres de confinament recomanades per la Generalitat i s’evitin al màxim els desplaçaments, ja que, el dia 13, Salut va confirmar que hi ha un cas de contagi a la ciutat.