Els treballadors volen evitar el tancament de la fàbrica. Foto: CCOO

Els treballadors i treballadores de Gallina Blanca continuen lluitant per evitar que l’empresa tanqui la fàbrica que té a la ciutat per, diuen, requalificar-ne els terrenys i construir-hi un hotel, oficines i habitatges. Per tal de mantenir els 70 llocs de treball que genera la factoria, el 31 de gener es va convocar una vaga de 24 hores que va tenir un seguiment massiu, segons els sindicats.

Aquella mateixa tarda es va convocar una manifestació que va recórrer els carrers de la ciutat i que va acabar davant l’Ajuntament poca estona abans que comencés el Ple. Durant el debat, tots els partits van aprovar una declaració institucional contra el tancament de la fàbrica del grup Agrolimen i a favor de la indústria, tant a la ciutat com a la resta de la comarca. Els grups polítics també van demanar que es mantinguin els llocs de treball i que es preservin els projectes industrials a la ciutat.

Una setmana abans, el 23 de gener, els treballadors van organitzar una assemblea que va omplir de gom a gom la sala d’actes del Centre Cívic de les Planes per rebre el suport de centenars de santjoanencs i santjoanenques.

REUNIÓ AMB EL GOVERN
A principis de mes, el comitè d’empresa es va reunir amb Chakir el Homrani, conseller de Treball, per demanar-li que s’impliqui en la lluita per evitar el tancament. El conseller va assegurar que “el manteniment de llocs de treball és una prioritat de país”.