La ministra de Treball, Yolanda Díaz, reunida amb la plantilla de Nobel Plastiques Ibérica a Sant Joan Despí. Foto: Twitter (@Yolanda_Diaz_)

La ministra de Treball es va reunir amb els treballadors i treballadores de Nobel Plastiques Ibérica aquest dissabte 19 de setembre. La trobada va servir perquè la plantilla, que està en vaga indefinida des del dia 14, expliqués la situació en què es troben després de saber que l’empresa vol aplicar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per tancar la planta de Sant Joan Despí.

El tancament afectaria unes 200 persones entre treballadors fixos i eventuals, tal com denuncien des del comitè d’empresa. A través de les xarxes socials, la ministra Díaz va explicar que volia conèixer “de primera mà” les reivindicacions i condicions dels treballadors i treballadores i va afirmar que “no es coneix la realitat del que està passant als despatxos, sinó trepitjant les fàbriques”.

A la trobada també hi va participar l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda. Dies abans també va trobar-se amb els treballadors el diputat cornellanenc de la CUP, Vidal Aragonès, o el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Sant Joan Despí, Josep Bracons, amb el diputat dels republicans al Parlament, Jordi Albert.

PRIMERES CONSEQÜÈNCIES
La vaga indefinida que està seguint la plantilla de Nobel Plastiques ja s’està notant en altres factories. Segons explica el diari El Norte de Castilla, dijous passat es va haver de suspendre el torn de tarda d’una de les plantes que el fabricant francès Renault té a Castella i Lleó. La situació es va repetir divendres i es va allargar durant tot el cap de setmana.

De fet, aquesta no va ser l’única fàbrica de la marca del rombe que va haver d’aturar la producció per la falta de components que es fabriquen a Sant Joan Despí. La situació també va afectar una de les altres plantes que Renault té a la zona, que va haver d’enviar els treballadors a casa perquè no podien seguir fabricant cotxes.

Des dels sindicats esperen que aquesta situació, que perjudica l’economia i la imatge del grup, permeti encaminar les reunions i resoldre la situació que estan patint els treballadors i treballadores de la fàbrica de Sant Joan Despí.