Aquest any, el castell de focs que tanca la Festa Major s’haurà de veure des de les finestres, els balcons i les terrasses de casa. Foto: Ajuntament

El coronavirus no impedirà que se celebri la Festa Major de Sant Mateu. Del 18 al 21 de setembre, Esplugues s’engalanarà perquè tots els veïns i veïnes puguin gaudir d’una celebració que s’ha hagut de reinventar per poder sortir al carrer però, a la vegada, mantenir les distàncies de seguretat i les mesures que han d’evitar rebrots i nous contagis a la ciutat.

Per això, no es faran esdeveniments massius com altres anys. La trentena d’actes programats se celebraran en cinc escoles municipals i tindran l’aforament limitat amb la voluntat d’evitar aglomeracions o cues que puguin suposar un perill per als ciutadans. Les activitats es faran als patis de les escoles Isidre Martí, Folch i Torres, Gras i Soler, Can Vidalet i Prat de la Riba.

A més, també s’ha volgut apostar especialment per la cultura en un any en què el sector ha patit conseqüències molt devastadores de la pandèmia. Per això, el teatre, la música, els espectacles de titelles, circ i clown i la cultura popular seran els plats forts d’una programació que vol mantenir l’esperit de la festa tot i la crisi sanitària.

Per poder gaudir d’aquestes activitats, caldrà reservar les entrades a aquest web que ja ha posat en marxa l’Ajuntament. La recaptació de les entrades es destinarà a comprar menjar que repartirà el Centre Municipal de Distribució d’Aliments. La festa s’acabarà dilluns 21 de setembre amb un castell de focs que es podrà veure des dels balcons i les terrasses dels espluguins i espluguines.