El primer Ple després de vacances va aprovar el compte general de l’Ajuntament del 2019. Foto: Arxiu

La Diputació de Barcelona ha entregat un crèdit de 175.000 euros a l’Ajuntament d’Esplugues. Tal com explica l’administració supramunicipal, aquests diners es destinaran a millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic de la ciutat. Aquests diners provenen de la Caixa de Crèdit, un instrument de la Diputació per finançar noves inversions.

El crèdit de 175.000 euros té un tipus d’interès al 0% i es pot tornar en deu anys. Aquest anunci arriba l’endemà de celebrar-se el Ple municipal que va aprovar el compte general del 2019. Els comptes es van aprovar amb els vots a favor del PSC, Ciutadans, els comuns i el PP i l’abstenció d’Esquerra Republicana.

Durant el Ple, l’alcaldessa Pilar Díaz va celebrar “la solvència del compte general municipal”, però va reconèixer que aquest 2020 “serà un any difícil econòmicament”, en què no s’obtindran els mateixos ingressos que l’Ajuntament va rebre el 2019. Sobre les dades concretes, l’any passat es va tancar amb uns comptes de 7.817.107,86 euros.