Joan Basagañas va ser escollit alcalde de Sant Just després de la renúncia del fins ara batlle Josep Perpinyà. Foto: Aj. de Sant Just

El Ple extraordinari de Sant Just Desvern que es va celebrar aquest dissabte ha escollit Joan Basagañas com a alcalde per substituir Josep Perpinyà, que va anunciar la seva renúncia la setmana passada per motius de salut.

Basagañas, que va rebre la vara de batlle de mans del seu antecessor, va comptar amb els vots a favor del PSC (7), el seu partit, del seu soci de govern, Movem (1), i del regidor no adscrit Kiko Ferrer, que es va presentar a les eleccions com a cap de llista de Ciutadans. Aquests vots li van garantir la majoria absoluta per aconseguir el càrrec.

L’oposició es va dividir, ja que Esquerra es va abstenir a la votació (3), mentre que la coalició de Junts i Alcaldia Republicana va votar per la seva candidata, Laia Flotats (4) i la CUP va fer el mateix amb el seu representant, Carles Garcia (1).

En el seu discurs, Basagañas es va comprometre a treballar perquè l’Ajuntament continuï sent una institució valorada i respectada, en el que serà una política continuadora del govern de Perpinyà.